Ένα από τα πιο ‘περίτεχνα’ ροζέ κρασιά όχι μόνο του Ελληνικού αλλά του παγκόσμιου αμπελώνα. 3 διαφορετικές ποικιλίες, 3 διαφορετικά είδη ‘δοχείων’ ζύμωσης και ωρίμασης. Το Αγιωργίτικο έχει ζυμώσει και ωριμάσει σε βαρέλια ακακίας, το Syrah σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το Μαυροφίλερο έχει εκχυλιστεί με ολόκληρες τις φλούδες για 4 μήνες σε αμφορείς. Τα σταφύλια όλων των ποικιλιών προέρχονται από υψόμετρο άνω των 600 μέτρων. Πίσω από αυτό το κρασί ο σπουδαίος Γιώργος Σκούρας! Το αποτέλεσμα εξαιρετικό και πολύπλοκο!
Κατηγορία Ξηρός ροζέ
Κατάταξη Προστατευόμενη
Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
Ποικιλίες Αγιωργίτικο 1/3 Syrah 1/3 Μαυροφίλερο 1/3
Αμπελώνες Αγιωργίτικο: Ορεινή Κορινθία σε υψόμετρο 850 μ. Syrah: Αργολίδα 600 μ. Μαυροφίλερο : Μαντινεία σε υψόμετρο 650 μ.
Κυρίαρχος τύπος εδάφους Αγιωργίτικο: ασβεστούχο Syrah: πετρώδες Μαυροφίλερο: αμμώδες
Ηλικία φυτών (μέσος όρος) Αγιωργίτικο: 24 έτη Syrah: 19 έτη Μαύροφίλερο: 26 έτη
Στρεμματικές αποδόσεις Αγιωργίτικο: 800 kg/στρ. (46,40 hl/ha) Syrah: 800 kg/στρ. (46,40 hl/ha) Μαυροφίλερο: 800 kg/στρ. (46,40 hl/ha)
Ημερομηνίες τρύγου Τέλη Σεπτεμβρίου – Αρχές Οκτωβρίου
Οινοποίηση/Ωρίμανση Πιεστήριο χωρίς εκχύλιση για το Αγιωργίτικο. Syrah πιεστήριο χωρίς εκχύλιση. Μακρά εκχύλιση για το Μαυροφίλερο.
Αλκοολικός τίτλος 13%
Ολική oξύτητα (σε τρυγικό) 7 g/l
pH 3.2
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά Το χρώμα είναι λαμπερό, φίνο, απαλό κοραλί με ανταύγειες κόκκινου χρυσού. Στην μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα, το κεράσι, η φράουλα, ένα ίχνος λεμονιού, εσπεριδοειδών, γκρέιπφρουτ, λευκά άνθη, μέλι, λίγη βιολέτα και μια ιδέα ορυκτότητας. Το στόμα είναι γεμάτο νεύρο και οξύτητα, λιπαρό, δροσερό, πολύπλοκο, πολυεπίπεδο (ακακία, πηλός, γλυκιά βανίλια, μέταλλο, δομή) ενώ τα αρώματα στόματος ακολουθούν πιστά αυτά της μύτης με κυρίαρχη την παρουσία του γλυκολέμονου και των εσπεριδοειδών. Η επίγευση έχει διάρκεια και πολυπλοκότητα.