Τιμή: 21.80 €
Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος
40% Cabernet Franc, 40% Merlot, 20% Αγιωργίτικο
Ζύμωση και μακράς διάρκειας μεταζυμωτική εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι και ωρίμανση σε 50% καινούρια δρύινα γαλλικά barriques για 13 μήνες και 6 μήνες στη φιάλη. Κόκκινο κεράσι, βύσσινο, liqueur, κανέλα, κέδρος, στόμα πληθωρικό, πολύπλοκο.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά | ΣΥΝΟΡΟ 2012 |
Κατηγορία | Ξηρός ερυθρός |
Κατάταξη | Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) Πελοπόννησος |
Ποικιλίες | Cabernet Franc 40% Merlot 40% Αγιωργίτικο 20% |
Αμπελώνες | Ορεινή Αργολίδα σε ύψος 650 μ. |
Κυρίαρχος τύπος εδάφους | Πετρώδες αργιλικό |
Ηλικία φυτών (μέσος όρος) | Cabernet Franc: 15 έτη Merlot: 15 έτη Αγιωργίτικο: 20 έτη |
Στρεμματικές αποδώσεις | Cabernet Franc: 900kg/στρ. (53.5 hl/ha) Merlot: 750 kg/στρ. (45 hl/ha) Αγιωργίτικο: 600 kg/στρ. (36 hl/ha) |
Ημερομηνίες τρύγου | Cabernet Franc: Δεύτερο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2012 Merlot: Πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2012 Αγιωργίτικο: Τρίτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2012 |
Οινοποίηση/Ωρίμανση | Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23˚C. Μεταζυμωτική εκχύλιση στους 20˚C. Συνολικός χρόνος εκχύλισης: Cabernet Franc 15 μέρες, Merlot 20 μέρες, Αγιωργίτικο 18 μέρες. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια. Ωρίμανση σε γαλλικά βαρέλια (50% καινούρια και 50% δεύτερης χρήσης) για 13 μήνες, εκ των οποίων 4 sur lie. Παραμονή μετά την εμφιάλωση 12 μήνες στο κελάρι του Κτήματος. |
Ποσότητα: |
|
Ολοκληρώστε τον εξοπλισμό σας με συνδυαστικά προϊόντα από την KYSO